MagunkrólÁttekintés

 

A projekt az Európai Unió Socrates Lingua programjának részeként született meg.

 

Misszió

A projekt célja egy olyan vegyes, online és offline, öt nyelven (holland, észt, magyar, máltai és szlovén) hozzáférhető tanulási és tanítási segédanyagokkal valamint metodológiával ellátott tanulási módszer kialakítása, amely a nyelvtanulás és a nyelvtanítás területén is alkalmazható.

 

Célok


A projekt olyan felnőtt tanulók számára készült, akik már betekintést nyertek a nyelvek valamelyikébe (holland, észt, magyar, máltai és szlovén) és akik a túlélési szintről egy magasabb kompetencia felé kívánnak haladni (A2). Kisebbségben élők, üzletemberek, emigránsok, turisták vagy akár a nyelvek iránt érdeklődők egyaránt a célcsoportba tartozhatnak.


A kurzusok a diákok önállóságra nevelésére koncentrálnak azáltal, hogy gyakorlatot és tapasztalatot nyújtanak ezen a téren.


Heti rendszerességű offline órák is a kurzus részét képezik. Ezek új tartalmú, a nyelvi struktúrához kötődő témákat mutatnak be, letisztázandó azokat az online tartalmakat, amelyek az előző héten merültek fel, ezáltal reflektálnak a tanulás folyamatára.

A végső kurzusok elérhetőek nyelviskolák és felsőoktatási intézmények számára európaszerte. A kurzusok listája a weboldalról később letölthető.

 

 

Egyéb információ

 

 

A TOOL2 projekt fejlesztése egy, a második Lingua projekt-tel, az ALL-lal való szoros együttműködés eredménye. Az együttműködés célja az ALL és a TOOL végső verzióinak harmonizációja. Ez a harmonizáció teszi lehetővé a nyelviskolák és a felsőoktatási intézmények számára, hogy a kilenc európai nyelvet egy olyan koherens csomagban oktassák, ami a vegyes tanulási módszer előnyeinek kiaknázásával tanulható és tanítható a nemzetközi és az európai közönség számára. A vegyes kurzusok az alábbi nyelveken érhetők el:

 

  • Holland
  • Észt
  • Magyar
  • Máltai
  • Szlovén
  • Török
  • Román
  • Bolgár
  • LitvánA vegyes tanulás egy relatív új tanulási módszer. Egy olyan tanulási/tanítási rendszer, amely a tradicionális osztálytanítás és az e-tanulás (az online vagy távtanulás kifejezések is használatosak) előnyeit ötvözi és ezáltal olyan kurzusokat hoz létre, amelyek hozzáférhetőek és motiválóak a ma felnőtt diákjai számára. A vegyes tanulás teljes leírását lásd itt.

 

A projekt teljes metodológiája innen letölthető.

 

 

Ha Ön is csatlakozni szeretne a projekthez, tekintse meg a Hogyan csatlakozhatok oldalt vagy egyszerűen regisztráljon hírlevelünkért.Partnereink a nyelvtanulás minden szintjét felölelik és összesen 7 európai országból származnak. További részletekért látogasson el a Partnerek oldalunkra. ...tovább...

A projektet az Európai Unió Socrates Lingua programja hozta létre, amely a nyelvtanulás támogatását tűzte ki céljául európaszerte. ...tovább...


 

 

Copyright notice

 

Terms & Conditions